Cathedraal, Narbonne

Narbonne

Het hedendaagse Narbonne was de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië. Eerste de hoofstad van het Narbonese Gallië, later verblijfplaats van de Visigotische koningen en aartsbisschoppelijke stad.

De stad Narbonne in de Aude is een een zonovergoten, levendige, mooie mediterrane stad en wijncentrum.

Romeinse overblijfselen

Narbonne bewaart in haar hart een stuk Romeinse weg die in 1997 werd herontdekt tijdens de heraanlegging van het plein van het stadhuis. Het gaat om een deel van de bekende Via Domitia die vanaf de 2de eeuw voor Chr. Italië met Spanje verbond.

Een ander overblijfsel uit deze periode is het Horreum, een opeenvolging van onderaardse galerijen die mogelijk als opslagruimte dienden voor de handelswaren.

Middeleeuwen

Het Paleis van de Aartsbisschoppen, dat bestaat uit het oude paleis uit de 7de eeuw en het nieuwe paleis uit de 14de eeuw, toont een prachtige binnenplaats omgeven door de kathedraal en twee hoofdgebouwen. Het nieuwe paleis is gebouwd rond een binnenplaats gedomineerd door een grote vestingtoren.

De St.-Paulusbasiliek, gebouwd in 1229, is de tweede spirituele locatie van de stad en een belangrijk historisch gebouw. De befaamde kikker in het wijwatervat was een inspiratiebron voor talrijke legendes.

De kathedraal St. Just en St. Pasteur, waarvan de bouw werd gestart in 1272 onder leiding van paus Clement IV, werd nooit afgewerkt. Alleen het 40 meter hoge koor werd gebouwd in een zeer gotische stijl.


Le Canal de la Robine


Goed restaurant in Narbonne

"Les Cuisiniers Cavistes"