De Languedoc-Roussillon

Zuid-Frankrijk

De Languedoc ligt in het diepe zuiden van Frankrijk, op ongeveer 2 uur rijden van Spanje.
De Languedoc is een schitterend gebied dat veel te bieden heeft: een warm klimaat met veel zon, prachtige landschappen, cultuur en historie en vele activiteiten.

De Languedoc heeft een zeer gevarieerde natuur: heuvelachtige landschappen, uitgestrekte vlakten, zonovergoten wijnvelden, adembenemende natuurgebieden, en niet te vergeten de Middellandse Zee met zijn brede zandstranden.

De Languedoc is ook rijk aan cultuur en historie: oude kerken en kloosters, Romeinse ruines, pittoreske dorpjes met gezellige terrasjes en markten. Er zijn ook vele restaurantjes met de heerlijke Franse keuken en lekkere wijnen uit de streek.

Het is ook een gebied met prachtige wandel- en fietsroutes, Golfterreinen, kano-en kayak tochten. Een gebied waar voor iedereen iets te beleven valt, voor klein en groot, voor jong en oud.

Bize-Minervois

Bize-Minervois is een levendig dorp, met als hoogtepunt in de zomer "la fête d'Olivier" (feest van de olijven). Een dag waar op veel plaatselijke artiesten hun waren verkopen. Men kan hier heerlijk aan de rivier de Cesse op het strandje liggen. In het dorpje vindt u veel kleine winkeltjes (kleine supermarkt, kapper, café, pizzeria, restaurant etc). Rond de jaarwisseling is de olijvenmolen "L'Oulibo" in produktie en kunt u dagelijks zien hoe de olijfolie geperst wordt. In de winkel kunt heerlijke olijven, olie en zepen uit Bize-Minervois kopen.

In de buurt zijn er verschillende weekmarkten met verse producten en niet te vergeten "Les Halles" in Narbonne, dagelijks geopend, waar werkelijk van alles wat maar lekker is te koop is.


Gruissan


En dan de Middellandse Zee, op nog geen half uur van Bize-Minervois.
In het dorp Gruissan kunt u in "Les Sallin" , net iets buiten het dorp, heerlijke verse oesters eten, maar ook in Gruissan wemelt het van de restaurantjes en er is een "cave de cooperative".

Dan zijn er nog de zeemeren waar volop ge( kite-) surft kan worden en waar de flamingo's en pelikanen bivakeren, dit allemaal op een steenworp afstand.


La Cambuse du Saunier, (Les Sallin)


Eetgelegenheid in Bize-Minervois